Brinkman werkt aan anticorruptiebeweging Antillen

bron: Antilliaans Dagblad

Willemstad - Hero Brinkman wil vanuit de Antilliaanse gemeenschap een beweging oprichten die de corruptie in de politiek van de eilanden bestrijdt.

Brinkman stond precies een jaar geleden op de Antillen in het middelpunt van de belangstelling door zijn uitspraken over de Antillen en Aruba als ,,corrupte boevennesten''. De POK-bijeenkomst ging toen wegens die uitlatingen niet door.

Brinkman heeft naar eigen zeggen sindsdien ,,duizenden mails gehad'' van zowel Antillianen en Arubanen op de eilanden als in Nederland. Uit hun midden heeft het Kamerlid een groep mensen verzameld ,,die kritisch zijn over de huidige corrupte politici die aan de macht zijn''.

,,Ik kan de cultuur op de Antillen en Aruba vanuit Nederland nooit veranderen, dat moeten de mensen op de eilanden zelf doen'', zegt Brinkman. De groep bezorgde Antillianen en Arubanen bespreekt een lijst met ideeën over de bestrijding van de cultuur van corruptie, die volgens Brinkman de eilanden in haar greep heeft. De bedoeling is volgens het Kamerlid dat daaruit een integere politieke beweging ontstaat die zelfs kan meedoen aan verkiezingen.

In de zomer wil Brinkman een Koninkrijksconferentie over het onderwerp houden. ,,De belangrijke problemen die de eilanden momenteel kennen, zoals de armoede en de criminaliteit, vinden hun oorsprong in de corruptie van politici die alleen hun eigen zak spekken en niet investeren in bijvoorbeeld onderwijs.
"Pas als we de corrupte cultuur aanpakken, kan er iets aan de situatie verbeteren'', aldus de PVV-politicus.