Alliansa de wijken in

De gezamenlijke oppositie, verenigd in de Alliansa Patriotiko kwam gisteravond bijeen op het terrein van Forsa Korsou om ingelicht te worden over de weg die moet leiden naar een koerswijziging van de regering ten aanzien van het traject van staatkundige hervorming, dat moet leiden naar een autonome status van Curaçao.

De 200 tot 250 aanwezigen betoonden echter aanzienlijk minder geduld dan de 5 leiders van de oppositie en eisten net als afgelopen woensdag tijdens de manifestatie op het Wilhelminaplein het vertrek van de regering De Jong-Elhage.

De verschillende leiders instrueerden de aanwezige partijleden met welke boodschap zij de wijken dienen in te gaan met als doel meer dan 20.000 handtekeningen binnen te halen. De Alliansa hield de aanwezigen voor dat er nog een hele reeks aan instrumenten klaar ligt om de strijd, zoals zij zegt, aan te gaan. Welke instrumenten bedoeld worden, werd niet gezegd.

Ik vroeg aan Nelson Navaro, woordvoerder van de Alliansa en partijleider van Forsa Korsou, hoeveel geduld de oppositie denkt nofig te hebben:

Begin: “Kijk, we hebben inderdaad....”
Eind: “....Maar in elk geval, niet jaren”.
Tijd: 1.55 Navaro_01.mp3


Opvallende afwezige was wederom Norbert George. Afgelopen woensdag tijdens de manifestatie op het Wilhelminaplein ontbrak de partijleider van de Democratische partij ook al. Naar verluid is Geroge nog steeds in Nederland. Het is bekend dat zijn partij pro-slotverklaring is en de meest gematigde van de 6 oppositiepartijen. Nelson Pierre van de LNPA verzekert ons dat Norbert George er nog steeds bij is:

Begin:
“En ik ben zeker van...”
Eind:
“Autonoom Curacao binnen het Koninkrijk”
Tijd: 23 seconden Pierre_01.mp3