Claret - een inval (1)

Afgelopen dinsdag 11 maart heeft een speciaal arrestatieteam van de politie een inval gedaan bij een woonhuis aan de Paranáweg op zoek naar drugs en wapens. Op het moment van de inval was de hoofdbewoner met zijn vrouw en kinderen aanwezig.

De politie doorzocht het huis grondig, maar trof geen drugs en wapens aan. Volgens de hoofdbewoner, meneer Frederik Claret was de politie bijzonder onvriendelijk en weigerde zij zichzelf te idenificeren. Ook vroeg de heer Claret of er een huiszoekingsbevel was:

Begin:
"hebt u die last om binnen te komen?
Eind:
"......je moet daar stil je mond zwijgen”
Tijd: 58 seconden Claret_01.mp3

Nadat duidelijk werd dat er geen wapens noch drugs in het pand aanwezig waren, vertrok de politie, zonder verontschuldiging.
Met name de kinderen van meneer Claret zijn bijzonder ontdaan door deze politie-inval:

Begin:
"je zag duidelijk......."
Eind:
".......gewoon....het gaat niet
Tijd: 27 seconden Claret_02.mp3

De Heer Claret heeft, via zijn advokaat, het Openbaar Ministerie gevraagd een onderzoek te starten en overweegt ook de Nationale Ombudsman in te schakelen.

Wij vroegen vanochtend om een reactie van de politie, maar deze wil geen commentaar op de zaak geven, zolang niet duidelijk is, wat zich heeft afgespeeld. De verwachting is dat er vanmiddag een een officiele verklaring van de politie zal komen.