Duncan: Afspraak is afspraak!

Minister Roland Duncan van Constitutionele Zaken vindt dat de afspraken omtrent de invoering van een gezamenlijke munt voor Curaçao en St Maarten, zoals vastgelegd in de Slotverklaring gewoon moet worden uitgevoerd. De minister reageert hiermee op uitlatingen van de Directeur van de Centrale Bank Emsley Tromp, die stelt dat St Maarten wellicht de Amerikaanse Dollar moet adopteren als nationale munt, nadat het eiland de status van Land binnen het Koninkrijk heeft gekregen.

Mocht de gezamenlijke munt niet lukken, dan vindt Roland Duncan dat St Maarten aansluiting moet zoeken bij de East-Caribbean Dollar, die gebruikt wordt op 8 oostelijk Caraïbische eilanden, waaronder Antigua and Barbuda, Dominica en Grenada.

Ik sprak met minister Roland Duncan:

Begin: “ ik ben in eerste instantie...”
Eind: "....punt uit klaar”
Tijd: 2.18 duncan.mp3


Minster Duncan van Constitutionele Zaken.

Mike Willem, gedeputeerde van Financien laat weten dat Curaçao vooralsnog uitgaat van één gezamenlijke Centrale Bank met St. Maarten, na de staatkundige vernieuwing. Mike Willem stelt dat er wel degelijk oriënterende gesprekken zijn geweest over de Centrale Bank. ,,We hebben namens Curaçao een team van experts samengesteld dat binnenkort moet samenkomen met de deskundigen van St. Maarten”, vertelt hij. ,,Vooralsnog zitten we op het traject van één gezamenlijke Centrale Bank, aldus Willem.