'Huntu nos ta sólido' (samen staan we sterk)

In een gezamenlijke actie op Curaçao en Bonaire, hebben afgelopen donderdag en vrijdag intensieve controles plaatsgevonden op zee en in de havens, aan land en op de luchthavens.

De actie 'Huntu nos ta sólido' (Samen staan we sterk) werd uitgevoerd in onderlinge samenwerking met de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba, het Korps Politie Curaçao, vreemdelingendienst Bonaire, Interpol, Douane, Koninklijke Marine, Koninklijke Marechaussee, Haven Veiligheid Inspectie, Scheepvaartinspectie en was onder leiding van het Openbaar Ministerie.

In de havens van Curaçao en Bonaire werden in totaal 70 binnenkomende en vertrekkende schepen gecontroleerd. Hierbij zijn 12 processen verbaal uitgeschreven. 15 verdachten werden aangehouden, waarvan 6 illegaal bleken te zijn.
Alle aankomende en vertrekkende passagiers op Hato en Juliana-airport werden aan een extra controle onderworpen. Op Curaçao werden 5 Jamaicaanse bolletjes slikkers aangehouden. Twee Antillianen werden gearresteerd op grond van Marihuana invoer, de ander opgrond van Cocaine uitvoer. Bij de extra controles op de luchthaven van Bonaire waren er geen bijzonderheden.