Leesberichten 14 maart 2008

1. Momenteel verblijven in Nederland enkele van de Eilandsraadleden van Curaçao en Sint Maarten. Dit in verband met een studiebezoek op uitnodiging van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (de VNG). Het bezoek heeft een i, in het kader van het programma 'Gemeentelijke Samenwerking Nederlandse Antillen'. Het algemene doel informerend karakter. Eén van de Eilandsraadleden is Fractieleider Norbert George van de Democratische partij, die op de manifestatie van de oppositie, afgelopen woensdag dan ook ontbrak. Morgen, 15 maart keren de raadsleden terug naar de Nederlandse Antillen.

2. Mevr. Sarah Wescott-Williams, gedeputeerde belast met onder andere de Staatkundig Structuur van het Eilandgebied Sint Maarten, was de afgelopen week ook in Nederland. Zij sprak verschillende bewindslieden en leden van de Tweede Kamer om hen in te lichten over de stand van zaken met betrekking tot de voorbereidingen in aanloop tot de nieuwe staatkundige veranderingen. Ook is uitvoerig gesproken over de inhaalslag op het gebied van de georganiseerde criminaliteit en de rechtshandhaving, naar aanleiding van het eerder gepubliceerde rapport door het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (het WODC).

3. Insel Air gaat zijn vluchten naar Miami uitbreiden. Het ligt in de bedoeling dat deze maatschappij 4 keer per week op Miami vliegt vanaf Suriname, via Curaçao, in samenwerking met Suriname Airways. De benodigde papieren om op deze route te vliegen zijn al in handen van Insel Air. Er wordt momenteel ook gestudeerd op de mogelijkheid om tussen Parimaribo en Oranjestad op Aruba een regelmatige luchtverbinding op te zetten.