Leesberichten 15 maart 2008

1.
Gedeputeerde Eugene Ruggenaath van Economische Zaken heeft een pakket van maatregelen aangekondigd om de economische groei van het eiland te consolideren. Belangrijkste speerpunt in dit pakket is een verzoek aan de centrale regering om alle invoerrechten en de omzetbelasting af te schaffen voor producten van eerste levensbehoefte. Het Bestuurscollege hoopt met het pakket van maatregelen de sterke stijging van de kosten voor levensonderhoud te beperken.
2.
De inflatie is de afgelopen 12 maanden met 3,4% toegenomen. In de maand Februari zijn de consumentenprijzen met 0,7 procent gestegen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend gemaakt. Met 1,4% zijn voedingsmiddelen in Februari het sterkst gestegen. Met name spijsvetten en vlees en vis werden flink duurder.
3.
Partijvoorzitter Glenn Sulvaran van de PAR heeft verklaard niet erg onder de indruk te zijn van de manifestatie van de oppositie van afgelopen woensdag, omdat niets concreets is afgesproken, waar verder meegewerkt kan worden. Ook het aantal demonstranten van 1000 tot 1500 is relatief. Met 6 partijfracties aanwezig, kun je concluderen dat elke partij maar 200 tot 250 mensen op de been bracht, zo stelt Sulvaran. Wel feliciteerde hij de organisatoren met het ordentelijk verloop van de manifestatie.
4.
De Curaçao Ports Authority, de CPA, laat de mogelijkheden onderzoeken om de twee bestaande pieren op het schiereiland van Caracasbaai bij Baya Beach geschikt te maken voor de aanleg van cruiseschepen. Rederij Royal Caribbean toonde recentelijk interesse om te participeren in de ontwikkeling van het gebied. Mocht dit doorgaan dan is een tweede megapier in de binnenstad van de baan.