Leesberichten 28 maart 2008

1.
De Alliansa Patriótiko gaat niet alleen de wijken in, maar ook de regio. Charles Cooper kondigde tijdens de 1e wijkbijeenkomst op 16 maart, op het terrein van Forsa Korsou al aan dat contact gezocht gaat worden met Copppal, een van origine mexikaans platform met 52 politieke partijen uit 18 landen. Dit platform heeft Curaçao op de Agenda gezet voor 17 en 18 april.

2.
Vliegveld Hato op Curaçao heeft het aantal verwerkte passagiers in februari zien stijgen met 33,7 % in vergelijking met vorig jaar. Vooral het luchtvervoer van en naar Venezuela zit in de lift. De verbindingen met het land zijn goed voor tweederde van alle passagiersbewegingen op Hato. Ook op andere markten is een gezonde groei ingezet. Zo werden op vluchten van en naar Aruba 15 % meer passagiers geteld. Ook Miami (15 % meer) en Sint Maarten (21 % meer) zijn groeiende bestemmingen. KLM vliegt tegenwoordig zonder tussenstop op Sint Maarten en Aruba naar Curaçao. Op vluchten naar Curaçao wordt nu ook kleiner materieel ingezet, waardoor de bezettingsgraad op de vluchten met 98 % ongekend hoog is. Ondanks de verlaging van de capaciteit telde Hato toch meer dan 1800 extra KLM passagiers.

3.
De Consumentenbond is het niet eens met de uitspraken van Joel da Silva Gois, lid van de Associatie van Supermarkten, SUVECO, en eigenaar van Goisco, die stelt dat de consumenten zich moeten voorbereiden op een verdubbeling van de benzineprijs. In een reactie laat de bond weten de uitspraken spijtig en niet-opportuun te vinden, vanwege het feit dat er op dit moment een tripartiete commissie bezig is alternatieven te zoeken voor de prijsverhogingen. De uitspraken van de Supermarkt Associatie zaaien paniek in de gemeenschap en beter zou het zijn indien SUVECO constructief meedenkt met alternatieven om het boodschappenmandje betaalbaar te houden, aldus de Consumentenbond.

4.
De familie Claret, die per abuis te maken kreeg met een politie-inval op 11 maart jl. zal voorlopig genoegdoening proberen te krijgen zonder hun advokaat. Familie en advokaat kunnen het niet eens worden over de te volgen koers. Afgelopen dinsdag heeft de familie een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. Gezaghebber Liza Dindial, als hoofd van politie liet eerder weten zelf een onderzoek te gaan starten. De politie geeft nog steeds geen commentaar op de inval. Een week na de foutieve inval was het opnieuw raak in een woning te Marchena. Ook deze bewoner overweegt stappen te ondernemen tegen de politie.

5.
Curacao krijgt er een nieuw gedenkteken voor Ergilio Hato bij. Naast de naamgeving van het stadion van SDK in Brievengat, zal de nieuwe rotonde in Otrobanda bij het Johnny Vrutaal stadion naar de legendarisch keeper van de Antillen vernoemd gaan worden. De inwijding van deze rotonde zal plaatsvinden op 30 maart aanstaande.