PWFC doet niet meer mee

Vanmiddag om 2 uur vergaderen de vakbonden over de benoeming van 2 leden in de tripartite commissie die advies gaat uitbrengen over het opvangen van de voorgenomen prijsstijgingen van brandstof, water en energie. Deze prijsstijgingen zouden vorige week al ingevoerd moeten zijn, maar gedeputeerde van Economie en Toerisme, Eugene Ruggenaath heeft in overleg met o.a. Curoil besloten deze prijsstijging maximaal 4 weken uit te stellen om zo gelegenheid te geven aan bonden, overheid en bedrijfsleven om met alternatieven te komen.

Naar verluid is er onenigheid binnen de vakbond over hoe om te gaan met de tripartite commissie. De PWFC, de bond van werknemers van de Isla en Curoil laat weten dat er al een pakket van maatregelen door de bond is opgesteld en dat het nu tijd is voor beluitvorming, niet voor discussie. De PWFC is vanmiddag uit protest niet aanwezig bij de vergadering van de bonden.

Alcides Cova, voorzitter van het Vakbonds Platform, laat in een telfonische reactie op Radio Hoyer 1 weten dat er geen sprake is van onenigheid.