Reacties op Manifestatie Wilhelminaplein

De manifestatie van de Alliantie, die gisteren werd gehouden op het Wilhelminaplein in Punda leverde niet het verwachte en uitgewerkte actieplan van de Alliansa Patriótiko op. De gezamenelijke opppositie gaat de komende weken de wijken in, om steun te zoeken bij en de bevolking te informeren over hun positie in het proces naar een nieuwe staatkundige structuur. Ik vroeg Nelson Navarro, woordvoerder van de Alliansa waarom er niet meer prijs wordt gegeven van op handen zijnde acties:

Begin: "Un guerra......."
Eind: ".......alle 6 partijen die staan erachter”
Tijd: 1 minuut Nelson_01.mp3

In het Wilhelminapark ging díe boodschap, de boodschap van mét elkaar samenwerken ten onder in een nog luidere roep om het aftreden van de coalitie:

Begin: "......korsou."
Eind: ".......Bai Kas!!
Tijd: 8 seconden baikas.mp3


Premier Emily de Jongh Elhage heeft vanochtend meegeluisterd op de radio en zegt dat ze nog steeds openstaat om te luisteren naar de oppositie. Ik vroeg haar of ze als als leider in het traject naar de staatkundige vernieuwing ook initiatief wil gaat nemen om de dialoog te starten:

Begin: "Ik kan nog geen initatief......."
Eind: ".......dan gaan we allemaal samen”
Tijd: 1.30 Emily_01.mp3


Bisschop Luis Secco heeft zojuist gesprekken met de oppositie beëindigd en praat nu met de partijen van de coalitie in ee poging te bemiddelen. Hij was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.