Weekoverzicht - week 12

Deze column is op 22 maart live te horen om 22.15 (nederlandse tijd) op Radio Hoyer. Het gelezen bericht met geluidsfragementen, kun je hier luisteren.
---------------------------------------------

De week begon op zondag 15 maart met de kick-off van de oppositie door de wijken van Curaçao. De verschillende leiders instrueerden de aanwezige partijleden met welke boodschap zij de wijken dienen in te gaan met als doel meer dan 20.000 handtekeningen binnen te halen. Met dat aantal hebben ze net zoveel handtekeningen als de PAR tijdens de laatste verkiezingen.
Ik vroeg aan Nelson Navaro, woordvoerder van de Alliansa en partijleider van Forsa Korsou, hoeveel geduld de oppositie denkt nodig te hebben met deze regering:

geluid.mp3

Veel meer geduld moeten reizigers van Martin Air en Arkefly betrachten, zo is algemeen bekend. De Europese Unie heeft Nederland op de vingers getikt, omdat het reizigers niet lukt om de compensatie te krijgen die hen rechtens toe komt bij vertragingen langer dan 6 uur. Arkefly geeft toe dat er soms problemen zijn, maar het houdt zich uiteraard wel aan alle regels:

geluid.mp3

Al die passagiers die wachten, hadden bovendien de pech dat TDS maandagnacht op zwart ging. Geen televisie van 12 tot 5:

geluid.mp3

Geen televisie, dan maar rondrijden met de auto. Ook dat kan problemen geven, want de soap rondom de kleurige nummerplaten kent vooralsnog geen duidelijke schuldige. Het blijt dat er in het hele traject niets op papier is vastgelegd. Een goede verstaander in de persoon van Gregory Damoen van Forsa Korsou, weet dan dat er maar één verantwoordelijke is:

geluid.mp3

Wellicht dat Damoen de zaak van de nummerplaten bij de in genade aangenomen Ombudsman kan neerleggen. Fred Wiel is weer terug op zijn post en heeft er weer zin in:

geluid.mp3

De vergevingsgezinde politici zitten na deze ommekeer van Fred Wiel op rozen: de eerst volgende keer dat Fred Wiel beroepshalve met deze politici te maken heeft, moet hij wel een oogje toeknijpen...

Minder vergevingsgezind zullen de heren politici zijn met Hero Brinkman. De PVV-er die met zijn toon in januari nogal wat tenen beroerde zal niet veranderen:

geluid.mp3

De toon op http://www.curacaotop100.com/ is heel wat positiever. De website beoogt insprirerende Curacaoënaars te nomineren om als rolmodel richting de jeugd te fungeren:

geluid.mp3

Of er ook 100 mensen buiten de boot vallen als het gaat om de watervoorziening op ons eiland is nog maar de vraag als het aan Aqualectra ligt. De waterleverancier vindt dat als er geen water uit je kraan komt, je de prioriteiten verkeerd legt:

geluid.mp3

Kun je ondanks je prioriteiten de rekening toch niet betalen, dan rest er maar één ding: leg het in handen van een Hogere Macht. Laat het deze week nou net Goede Vrijdag zijn en een groep Curaçaose studenten in Nederland besluiten om massaal te gaan bidden voor ons eiland:

geluid.mp3

Dat vind ik nou eigenlijk ook, eigenlijk.

Bon Siman!