Leeflang wil geen tijd meer verliezen met discussies

bron Antilliaans Dagblad

Minister van Onderwijs Omayra Leeflang (PAR) wil dat er niet langer wordt gediscussieerd op de Sociaal-Economische Faculteit (SEF), maar dat wordt gewerkt om het studiejaar zo snel mogelijk goed van start te laten gaan. De minister reageert daarmee op de ontstane crisis binnen de SEF. ,,We moeten niet te veel tijd verliezen met discussies of de nieuwe interim-decaan wel of niet legaal is benoemd, of de oude decaan wel of niet in gebreke is gebleven met het opstellen van roosters, of wat de relatie is tussen SEF en Curises.”

Leeflang heeft een besluit genomen een waarheidsbevindend onderzoek uit te laten voeren. ,,Tot die tijd kunnen we ons weer helemaal concentreren op de studenten.” In overleg met studentenverenigingen gisterochtend bleek volgens Leeflang dat ook de studenten graag zo’n onderzoek uitgevoerd zien worden. De minister heeft Statenvoorzitter Pedro Atacho gisteren per brief ingelicht over haar voornemen een onderzoek uit te laten voeren. Woensdag stonden studenten en docenten tegenover de nieuwe interim-decaan Roilis Kleinmoedig en rector magnificus Jeanne de Bruijn. Er bestaat volgens een groep studenten geen vertrouwen meer in de directie. Het grootste probleem is dat de roosters niet klaar zijn.

Onderwijsvakbond Sitek vindt dat de rector op non-actief moet worden gesteld gedurende een onderzoek. Leeflang op haar beurt zei gisteren dat ze ‘nog steeds voldoende vertrouwen heeft in de rector en de Raad van Toezicht’.