Moeder Marlies ontdaan door ontsnapping

KRALENDIJK - De familie van Marlies van de Kouwe is 'onvoorstelbaar verdrietig' door het nieuws dat een van de medeverdachten van moordenaar Rayan Pieters afgelopen weekeinde uit het huis van bewaring van Bonaire kon ontsnappen.

Siegmar Marchena, alias 'Kucho' verdween samen met een medegedetineerde door een raam, waar de tralies van waren doorgezaagd. Het duo had in de cel waarschijnlijk de beschikking over een mobiele telefoon, waarmee hulp van buitenaf kon worden geregeld.

De gevangenenbewaarders op Bonaire hebben de ontsnapping niet zelf ontdekt. Een tipgever belde zondagochtend met het huis van bewaring dat op Bonaire het gerucht ging dat Kucho was ontsnapt. Pas toen bewaarders daarna in de cel gingen kijken ontdekten ze dat de twee waren gevlogen en werd groot alarm geslagen.

„Ik was al bang dat dit zou gebeuren," vertelde gisteren Lily Wadners, de moeder van Marlies aan de Telegraaf. „We hebben op de Antillen gewoond en er zijn daar vaker ontsnappingen. Maar toch komt de klap keihard aan. Deze man mag zijn straf toch niet ontlopen?" 'Kucho' wordt ervan verdacht het lichaam van Marlies van der Kouwe in brand te hebben gestoken en de stoffelijke resten van het meisje te hebben begraven.