DP: Una leiding moet opstappen

Bron: DP

WILLEMSTAD – Eilandraadslid en tevens politieke leider van de DP, Norbert George, is van mening dat de Raad van Toezicht (RvT) van de UNA dit keer te ver is gegaan, de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen na de onzorgvuldige blunder die zij gisteren heeft begaan.

De DP-fractie vindt het ongehoord en ronduit beschamend dat de RvT een regeling is aangegaan waarbij honderdduizenden guldens aan gemeenschapsgelden lukraak over de balk worden gesmeten om ontslagen docenten af te kopen tot maar liefst aan de pensioens-gerechtigde leeftijd. Dit terwijl de betreffende docenten daar niets voor hoeven te doen, geen tegenprestatie verschuldigd zijn aan de UNA, en tot overmaat van ramp ook nog eens vervangen moeten worden hetgeen ook nog eens tonnen extra gaat kosten.

De DP-fractie stelt zich daarbij binnen een groter verband grote zorgen te maken om een langzaam opkomende mentaliteit binnen bepaalde kringen, alsof de overheid ineens zwemt in het geld en het allemaal niet op kan.

George: ‘Tot nu toe hebben wij alle participanten in de gehele UNA affaire een “fair chance” en ruimte willen geven om te laten zien dat er wordt gewerkt aan een voor de studenten en gemeenschap bevredigende oplossing. Zowel de ontslagen docenten, de dagelijkse leiding en de RvT van onze universiteit hebben wij van enig kritiek bespaard. Maar de onzorgvuldige wijze waarop de RvT nu met gemeenschapsgelden meent te kunnen smijten is voor de DP ronduit onacceptabel. Wij doen dan ook een oproep aan de leden van de RvT om hun functies ter beschikking te stellen en plaats te maken voor personen met meer verantwoordelijkheidsbesef. Ik hoor Tweede Kamerleden nu al roepen, het geldt is nog maar net overgemaakt en daar gaan ze weer.’