Nos Asuntu kijkt zaterdag vanuit Antilliaans perspectief naar aanpak problemen

bron: MAAS

Op 29 maart aanstaande begint om 10.00 uur in het Rotterdamse Ahoy` voor de tweede keer het congres Nos Asuntu (‘gezamenlijk de verantwoordelijkheid dragen’) plaats. Op deze conferentie wordt vanuit Antilliaans- Arubaans perspectief gekeken naar drie aandachtsgebieden en nagedacht over manieren om de betrokkenheid van de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap bij de aanpak te vergroten. Dat gebeurt in de vorm van workshops, zodat iedereen actief mee kan denken en praten. Aan het einde van de dag worden aanbevelingen overhandigd aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Comenencia en de Rotterdamse Burgemeester Opstelten.

Tijdens Nos Asuntu ontmoeten vrijwilligers en medewerkers van Antilliaanse zelforganisaties, (Antilliaanse) professionals uit zorg en welzijnswerk die met de doelgroep werken, mensen die zich met het Antillianenbeleid bezig houden vanuit gemeenten, welzijnsorganisaties, woningbouwverenigingen en andere relevante organisaties elkaar en gaan met elkaar in gesprek.
Nos Asuntu 2008 wordt georganiseerd door MAAS in samenwerking met Gemeente Rotterdam, SWA, CMO Stimulans, Netwerk Antilliaanse Professionals en vrouwengroep Fuerte.

Tijdens Nos Asuntu zijn er twee workshopsessies waarbij deelnemers steeds kunnen kiezen uit deze drie thema’s: 1. Communicatie met de doelgroep. Hoe realiseren we een communicatie- en informatiestructuur waarbinnen enerzijds signalen vanuit de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap bij de juiste personen en instellingen terechtkomen en anderzijds informatie vanuit instellingen bij de Antilliaans-Arubaanse gemeenschap terechtkomt ? 2. Integratie en participatie. Welke hulpverleningstrajecten zijn nodig om de gewenste sociaal-economische zelfstandigheid en maatschappelijke participatie te realiseren, uitgaande van de startpositie van de beleidsdoelgroepen ? 3. Methodiek. Wat is de meest geschikte, meest effectieve en meest aanvaardbare vorm van begeleiding van Antillianen/ Arubanen met meervoudige complexe vraagstukken ?