5 & 6 mei vooroverleg POK

Op maandag 5 en 6 mei zal er en vooroverleg plaatsvinden op Curaçao ter voorbereiding op het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties, ook wel POK genoemd, dat in juni gehouden zal worden in Den Haag. Dit vooroverleg zal bijgewoond worden door vertegenwoordigers van de Antillen en Aruba, waaronder Statenvoorzitter Perdro Atacho en de voorzitter van de vaste Kamercommissie van Antilliaanse en Arubaanse Zaken, van Beek.

Het vooroverleg zal zich primair richten op het opstellen van een reglement van orde om te voorkomen dat het POK overleg opnieuw mislukt. In januari van dit jaar ging het overleg niet door nadat 2e kamerlid Brinkman in de ogen van de Antilliaanse delegatie zich beledigend had uitgelaten over de Antillen en haar bestuurders. Een reglement van orde biedt het POK-overleg een instrument om leden van dit overleg te kunnen weren in geval zij zich denigrerend en/of beledigend uitlaten tijdens het overleg.

W ij vroegen aan Statenvoorzitter Pedro Atacho of dit ook geld indien de beledigingen ten tijde van, maar buiten het POK overleg worden gedaan:

Begin: “nee, het gaat om in het overleg….”
Eind: “….in acht worden genomen”
Tijd: 50 seconden pedro.MP3

Pedro Attacho, voorzitter van de Staten over het aanstaande parlementair overleg Koninkrijksrelaties.