BNA komt met nieuwe emissie ten laste van het Land

bron: Centrale Bank van de Antillen

Dinsdag 13 mei 2008 zal er een nieuwe obligatie ten laste van het Land de Nederlandse Antillen worden uitgegeven. Het betreft een 5,00% lening met een looptijd van vijf jaar met een halfjaarlijkse coupon.

Tot en met donderdag 8 mei 2008 tot 10:00 uur kan bij alle commerciële banken worden ingeschreven op deze lening. Inschrijving geschiedt volgens het reeds bekende tendersysteem waarbij de inschrijver aangeeft voor welk bedrag hij wenst deel te nemen en tegen welke koers, om zodoende aan te geven welk rendement hij nastreeft met de waardepapieren. Na sluiting van de inschrijving zal door de Bank van de Nederlandse Antillen de uitgiftekoers worden bekend gemaakt. Inschrijvers die tegen een hogere koers dan de koers van uitgifte hebben ingeschreven, krijgen volledige toewijzing.

Inschrijvers die hebben ingeschreven tegen een koers gelijk aan de koers van uitgifte, krijgen de resterende schuldbewijzen toegekend totdat het bedrag van uitgifte is bereikt.De looptijd van de lening bedraagt vijf jaar, ingaande 13 mei 2008, zijnde de stortingsdatum van de bovengenoemde lening. Op 13 mei 2013 wordt het uitstaande bedrag van de lening a pari aflosbaar gesteld.

De schuldregisterinschrijvingen op naam van een deviezenbank of diens effectenbewaarbedrijf zijn verkrijgbaar in veelvouden van NAf. 1.000,00. De benodigde inschrijfformulieren zijn vanaf 5 mei 2008 beschikbaar bij uw commerciële bank en op onze website www.centralbank.an/publications