Caraïbische Vlootdagen: Een maritiem spektakel!

Van 16 t/m 18 mei organiseert de Koninklijke Marine de Caraïbische Vlootdagen 2008. Tijdens dit maritiem spektakel in het hart van Willemstad laten de Koninklijke Marine en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba u een spectacel zien onder het motto: vrede en veiligheid op en vanuit zee!

Op vrijdagavond 16 mei is iedereen welkom bij het openingsconcert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Met een breed repertoire van militaire marsmuziek tot swingende salsa brengen deze muzikanten van wereldallure, samen met lokale artiesten, het Brionplein in vervoering.

Zaterdag en zondag kunt u aan boord van één van de marine- en kustwachteenheden stappen, die liggen afgemeerd aan de kades van Otrobanda en Scharloo. Bij de vele stands kunt u zien hoe de mariniers in de sneeuw en de jungle opereren, hoe een super-RHIB van de kustwacht er van dichtbij uitziet en hoe eenheden de vijand ook in het donker in de gaten kunnen houden. Fitte bezoekers kunnen zichzelf testen op het Brionplein door een klimmuur te beteugelen, af te dalen van een tokkelbaan of de snelste tijd neer te zetten op een langlaufbaan.

Bezoekers met hang naar spanning en sensatie worden vele spectaculaire demonstraties getoond: van het redden van een drenkeling en het aanhouden van een drugstransport, tot het afdalen uit een helikopter. Maar ook een Amerikaanse F-16 jachtvliegtuig, de DASH-8 kustwachtvliegtuigen en diverse helikopters zullen adembenemende vliegshows geven!

Naast deze demonstraties op en boven de Annabaai zullen ook op de Kleine Werf jonge kustwachtmedewerkers elk uur laten zien wat zij leren tijdens de Initiële Kustwacht Opleiding, zoals militaire zelfverdediging, EHBO en reddingszwemmen. Dienstplichtigen van de Antilliaanse Militie geven elke middag op het Brionplein een demonstratie gewapende infanterie-exercitie.

De toegang tot het vlootdagenterrein is gratis.