Exposities en lezingen Ria Houwen op Curaçao

bron: Mon Art Gallery

Kunstenares Ria Houwen viert deze maand dat ze 35 jaar op Curaçao woont en werkt. In het kader hiervan heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds haar een subsidie toegekend voor het geven van enkele workshops schilderen. De workshops zijn bedoeld voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Het Prins Bernhard Cultuurfonds wil hiermee stimuleren dat kinderen met andere ogen naar abstracte en figuratieve kunst kijken. Deze workshops beginnen in de grote vakantie.

Behalve deze workshops, zijn er ook twee exposities van Houwen’s werk. In Mon Art Gallery wordt vrijdag 18 april een expositie geopend van nieuw werk waarin ze het bewegend lichaam in beeld brengt met behulp van bijenwas, een techniek die bekend staat als encaustiek. Ook zijn er aquarellen van de vlakte van Hato te bezichtigen. Deze goed geconverseerde collectors items uit de jaren negentig kwamen per toeval weer tevoorschijn.

In restaurant Mundo Bizarro wordt op dinsdag 22 april een expositie geopend van de serie Pandora’s Boxes (Dozen van Pandora). Dit werk draait om maatschappelijk thema’s, zoals het verlies van onschuld of de machocultuur. Deze laatste expositie is gekoppeld aan een serie lezingen over die thema’s. De eerste lezing wordt op woensdag 23 april gehouden door Nancy Hoffman en David Bade van Instituto Buena Bista (I.B.B.).

De exposities van Ria Houwen en de lezingen zijn vrij toegankelijk. Voor de workshops kan men zich inschrijven bij Mon Art Gallery.

Opening expositie Mon Art Gallery
Datum: vrijdag 18 april, 18.00 uur.
Waar: Mon Art Gallery, Rif Fort Otrobanda

Opening expositie Mundo Bizarro – Pandora’s Boxes
Lezing Nancy Hoffman en David Bade
Datum: woensdag 23 april, 18.00 uur.
Waar: Mundo Bizarro, Nieuwestraat 12 Pietermaai

Workshops Ria Houwen
Datum: juli/augustus 2008

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Mon Art Gallery: Email seroes@onenet.an of telefoonnummer 462 2977