Koninginnedag 2008: Punda!

Koninginnedag 2008 staat weer voor de deur. Al 16 jaar een groot feest en een evenement van formaat in alle straten van Punda. Ook dit jaar staat Punda vol met activiteiten welke een zeer gezellige dag zullen garanderen voor jong en oud.


Dit jaar is er een grote verandering ten opzichten van de afgelopen jaren met GEEN Koninginnemarkt meer in de Breedestraat en rondom het Wilhelminaplein. Wel stands en kraampjes in Wilhelminapark maar dus niet meer op de straten rondom het Wilhelminapark. De Breedestraat zal dit jaar gewoon open blijven voor verkeer. Nu dus veel nieuwe lokatie’s voor de Koninginnemarkt zoals de HANDELSKADE, SHA CAPRILES KADE en de SCHARLOOKADE. Deze locatie’s zijn dan ook afgesloten voor verkeer.

De Koninginnemarkt is nu dus veel beter verdeeld over de straten in Punda en dat geeft veel meer wandelruimte voor de vele duizenden bezoekers. Als u over de nieuwe brug loop die Punda met Scharloo verbindt komt u op de Scharlookade. Deze brug heeft de naam L.B. Smith meegekregen en ligt voor het douanegebouw in Punda. Op de Scharlookade zal naast de markt ook het Kids Festival (vanaf 09:00) en ORANJE FESTIVAL (vanaf 12:30) plaatsvinden met diverse spetterende optredens van bands en act’s.

Markt
Zoals al is gezegd eerder zullen de locaties (straten) van de Koniginnemarkt anders zijn. Zo zullen in de Breedestraat en het Wihelminaplein dit keer GEEN kraampjes/standjes staan. Wel zullen er verschillende andere nieuwe locaties zijn waar de Koningmarkt zal zijn namelijk;
-Wihelminapark
-Madurostraat
-Columbusstraat
-Handelskade
-Sha Capriles Kade
-Scharlookade
-Hanchi Di Snoa
-Keukenstraat
-Trompstraat
-Heerenstraat


Podium
Zoals elk jaar op Koninginnedag is er een podium waar spetterende optredens worden gegeven door verschillende bands, dj’s en artiesten. Dit jaar zal het podium zich bevinden op een geheel nieuwe locatie, namelijk de Scharlookade!

De kade die te bereiken is via de Whileminabrug en LB Smithbrug (voor het douanekantoor) biedt nog meer mogelijkheden. Naast het podium zal er een gedeelte van de koninginnemarkt op de kade komen te staan tevens zijn er barretjes waar eten en drinken kan worden gehaald en (meerdere) terrassen waar deze genuttigd kunnen worden.

Verkeer
Indien u de stad binnen komt rijden via Pietermaai kunt u de weg volgen via de autoroute zoals is aangegeven op de kaart. De Breedestraat blijf open voor alle verkeer. Het verkeer zal via Pietermaai – Gouvernementsplein – Waterfortstraat – Hendrickplein – Pietermaai lopen

De Handelskade – Sha Caprileskade zijn de gehele dag afgesloten voor verkeer. Deze straten zijn op woensdag 30 april geheel voetgangersgebied.

Parkeren
Wij adviseren iedereen om zoveel mogelijk de auto te parkeren op de volgende locaties:
-Waaigat
-Rondemarkt
-Ruiterkade
-Parkeerplaats Pietermaai
-Marichi en op alle andere bestaande parkeervakken in en rond Punda

Het is beter om de auto op de juiste plaats te parkeren en een extra stukje te lopen dan andere auto’s te hinderen of te blokkeren.

Hou Punda schoon
Door de grote drukte zal iedereen extra moeten letten op het schoonhouden van Punda. Hiervoor zet Dutch Dream 100 extra afvalbakken in zodat iedereen zijn of haar afval niet op straat hoeft te gooien. Wij vragen u nadrukkelijk alleen gebruik te maken van de afvalbakken en het dus niet op straat te gooien.