Kustwacht Antillen ondersteunt schoonmaakactie op Klein Bonaire

Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire) heeft in samenwerking met de Kustwacht Nederlandse Antillen & Aruba op zondag 20 april in verband met 'Dag van de Aarde' (Earth Day) een grote schoonmaakactie gehouden op Klein Bonaire.

Ongeveer 90 deelnemers van de Kustwacht, Stinapa en de Junior Rangers, Sea Turtle Conservation Bonaire en Jong Bonaire, hebben deelgenomen aan een grote schoonmaakactie op Klein Bonaire. Vanaf de vroege ochtend waren de vrijwilligers bezig met het oprapen van plastic flessen, autobanden en ander zwerfvuil dat op Klein Bonaire aanspoelt. Een duikteam van de Kustwacht zorgde ervoor dat ook de onderwater wereld rond het eiland de nodige aandacht kreeg.

In totaal werden 105 vuilniszakken opgehaald en deze werden met kleine bootjes naar de Bonaire gebracht. De schoonmaakactie was in het kader van de Internationale Dag van de Aarde waar rond deze datum veel aandacht wordt geschonken aan oa. natuur en milieu. Klein Bonaire is beschermd natuurgebied dat door Marine Park Bonaire wordt beheerd en is ook een broedplaats voor de zeeschildpadden. Elk jaar komen de zeeschildpadden vanaf de maand mei op de kust om hun eieren te leggen. Het broedseizoen duurt tot november.