Lionstone groep in beginsel akkoord voor ontginning Rif gebied

Het Curaçaose eilandbestuur heeft al in januari dit jaar op hoofdlijnen een akkoord met Alfredo Löwenstein van de Amerikaanse hotelgroep Lionstone over de ontwikkeling van het gebied ten oosten van het Marriott Hotel, beter bekend als Koredor bij Rif.

Dit gebied is populair bij wandelaars, joggers en fietsers; niet bekend is of de toegang voor het publiek open blijft bij ontwikkeling. Op deze plek zou eerder Caribbean Apartel Services/Hazeleger & Partners een hotel realiseren, maar dat nog voor het project van de grond kwam failliet ging.

Volgens de intentieverklaring investeert Lionstone in de eerste fase minimaal 60 miljoen gulden. Uiteindelijk verrijzen daar twee hotels met in totaal 350 kamers, die minimaal 350 arbeidsplaatsen creëren. De beschikt dan een gebied van 230.450 m2: 178.000 aan water (lagune) en ruim 53.000 land.

De ontwikkelaar mag geen water dempen en moet het mangrovebestand behouden. Deze groep bezit al Hilton Hotel (196 kamers met plannen voor uitbreiding volgend jaar met 132 kamers), Breezes Resort (333 kamers) en Floris Suite Hotel (72 suites) over. Er is ook belangstelling voor het nabijgelegen Marriott Hotel.