Meer vluchten op Curaçao

bron: Toerisme Nieuws

Nog dit jaar worden de vluchten op Curaçao flink uitgebreid. Zowel ArkeFly alsook Martinair verhogen de frequentie van het aantal vluchten naar dit eiland.

Vanaf 16 juni dit jaar zal Martinair een vijfde wekelijkse vlucht aan de dienstregeling toevoegen. Dit betekent dat Martinair naast de dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag dan ook op maandag dit eiland zal aanvliegen. Vanaf het winterseizoen zal deze maatschappij zelfs dagelijks naar het Antilliaanse eiland gaan vliegen.

ArkeFly, de vliegmaatschappij van TUI, heeft aangekondigd dat zij eveneens vanaf het komende winterseizoen zeven keer per week een vlucht naar Curaçao zullen gaan uitvoeren. De dagelijkse vlucht zal op donderdag en zaterdag via Bonaire worden uitgevoerd en op de andere dagen via Aruba, Sint Maarten of Isla Margerita.

Beide maatschappijen melden dat de beslissing tot uitbreiding is genomen vanwege de sterke vraag vanuit de markt. De reizen naar de Antillen worden steeds populairder, ook vanwege het feit dat de munten van de eilanden zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hierdoor kunnen pakketreizen goedkoper worden ingekocht en dus aangeboden aan de consument via de verschillende touroperators. Beide vliegmaatschappijen zullen de vluchten uitvoeren met Boeing 767-300ER’s.