Praatjesmakers uit Curaçao

De eerste twee afleveringen van een nieuwe serie NCRV Praatjesmakers spelen zich af in de Caribische sferen van Curaçao. In deze twee afleveringen, die op woensdag 7 mei en woensdag 14 mei op BVN TV om 20:00 uur te zien zijn, voert Jochem van Gelder uiteenlopende gesprekken met kinderen op Curaçao.

Jochem heeft spontane, eerlijke en vooral verfrissende gesprekken met allerlei Curaçaose kinderen die graag van alles vertellen over hun eiland, favoriete hobby’s en hun lekkerste eten. Verder doen bekende mensen zoals de premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage, Michael Boogerd, Bart Brentjens en Curaçaose tv-beroemdheid Morrison Isenia mee met de quiz Praatjesraden voor een goed doel. Dit alles vindt plaats in het Curaçaose zonnetje.
In november 2007 reisden de Praatjesmakers crew van 26 personen samen met presentator Jochem van Gelder af naar Curaçao om daar gedurende een week opnamen te maken op allerlei locaties. “Dit was de allereerste keer dat we voor Praatjesmakers buiten de studio en dus buiten Nederland opnamen. Het was een avontuur en soms moeilijk om de aandacht erbij te houden, wanneer je bijvoorbeeld in het zonnetje op het strand zit en er vliegt ineens een pelikaan voorbij”, aldus presentator Jochem van Gelder.

En dit is niet de eerste keer dat Jochem op Curaçao was: “Tot nu toe ben ik drie keer op Curaçao geweest, waarvan één keer zelfs op huwelijksreis en ik vind het een geweldig eiland. Het lijkt een beetje op Nederland omdat de mensen Nederlands spreken maar gelukkig heb je er geen last van het Hollandse weer want de temperatuur is er heerlijk en de stranden prachtig. Daar komt bij dat de Curaçaose kinderen enorm enthousiast, wijs en kleurrijk zijn. Kortom, het was een hele bijzondere ervaring”.

Dit project is mede dankzij een nauwe samenwerking tussen het Curaçao Toeristen Bureau en de NCRV tot stand gekomen. De twee ‘Praatjesmakers op Curaçao’ afleveringen zijn te zien op woensdag 7 mei en woensdag 14 mei op BVN TV om 20:00 uur.

Meer informatie over Praatjesmakers is te vinden via http://www.ncrvpraatjesmakers.ncrv.nl/