Surinamers en Antillianen niet succesvol; een kritisch geluid door succesvolle jongeren vol ambitie en dromen

bron: Nansi

Rotterdamse [oudere] jongeren uit Suriname en Antillen hebben de handen in elkaar geslagen om nog meer te doen aan het verwezenlijken van hun dromen, idealen en ambitie. Het zijn jonge mensen die studeren, werken of op zoek zijn naar een baan. Een toekomstige generatie die het heft in handen neemt en duidelijk maakt dat zij met grote hun “culture diversity ” een wezenlijke bijdrage leveren aan Nederland vanuit een “global thinking vision”. Zonder hun roots te verloochenen. Aan belemmerende vooroordelen, valse mythen en stigmatiserende mechanismen t.a.v. Surinamers en Antillianen hebben zij geen boodschap.

“Surinamers en Antillianen niet succesvol” is hun eerste discussie-debat-netwerk ontmoeting tijdens Literair Café DE KOTOMISI SHOP ACADEMICA. Een reeks van thema’s komen aan de hand van stellingen aanbod. De thema’s hebben betrekking op ondermeer: ondernemingsbewust; onzichtbaarheid in het politiek veld, onbenutte kansen in het onderwijs, gezin en vaderschap, wie zijn onze rolmodels, waar blijven onze zwarte wetenschappers.

John Leerdam – Tweede kamerlid PvdA – zal op inspireerde wijze de jongeren uitdagen om hun kansen niet te laten liggen. Waar liggen de uitdagingen en de kansen tot succes? Het resultaat van deze bijeenkomst is bedoeld als handreiking voor andere jongeren die gecoacht kunnen worden om succes te boeken in hun studieloopbaan, werkloopbaan of als sporter. Kortom succes op elk terrein.

Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Datum: vrijdagavond 25 april 2008, Tijd: inloop 19.30 uur; start 20.00 uur Plaats: De Batavier Batavierenstraat 15, Centrum Rotterdam, 7 min vanaf CS Rotterdam, Info: Deborah Babel 06 38631909

De Kotomisi Shop [ www.kotomisishop.eu ] is opgericht op 1 april 2005 en is gevestigd in Rotterdam aan de Westkruiskade 47b. Het concept van de shop is een economische bedrijvigheid met diverse Surinaamse [en aanverwante landen] cultuurgoederen. Een stukje back to the roots met de blikken gericht op de toekomst. De economische activiteit wordt gecombineerd met maatschappelijk ondernemen waarbij ondermeer jongeren een belangrijke speerpunt vormen.