Telefasil gebruikers de dupe van verlaging prijzen Internet

United Telecommunication Services, UTS is van plan om volgende maand al een standaard ADSL internet verbinding aan te bieden voor 99 gulden per maand.

Op termijn, zo wil de minister van Telecommunicatie Maurice Adriaens, moet dit bedrag naar 60 gulden per maand.

UTS wil voor deze tariefsverlaging voor Internet, de kosten voor vastrecht op vaste telefonie met 20 gulden per maand verhogen naar 38 gulden.

Mocht het voorstel van UTS goedgekeurd worden door het Bureau Post en Telecommunicatie, dan zullen gebruikers met een vaste lijn per maand 6 gulden besparen, maar gebruikers van telefasil en ADSL zullen door dit voorstel van UTS geconfronteerd worden met een tariefsverhoging van 12 gulden per maand.

Abonnee’s met een pre-paid vaste telefoon en geen Internet gaan zelfs 38 gulden per maand meer betalen en dreigen daardoor op te draaien voor de tariefsverlaging van ADSL Internet.

Directeur van UTS, Paul de Geus was wegens verblijf op St. Maarten niet bereikbaar voor commentaar. Minister van telecommunicatie Maurice Adriaens op Curaçao wel. Dick Drayer vroeg hem of de telefasil gebruikers nu niet de dupe worden van deze merkwaardige constructie:

Begin: “ja ik denk dat vanuit….”
Eind: “….dan wat we op dit moment op Curacao hebben”
Tijd: 3.44 telefasil.MP3


Morgen zal Minister Adriaens het voorstel doornemen met Bureau Telecommunicatie om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven.