Vissers: Marine pleegt broodroof!

Het conflict tussen de vissers van Westpunt en de Koninklijke Marine lijkt na de gezamenlijke afspraken van verleden week opnieuw op te laaien. Volgens Erwin Koense, woordvoerder van de vissers, is niet gebleken dat de Marine haar schietoefeningen heeft gereduceerd tot 30%, zoals eerder gezamenlijk is afgesproken.

Erwin Koense is zeer ontstemd omdat de vissers op dit moment niet kunnen vissen en spreekt van broodroof.

De vissers, aldus hun woordvoerder, zijn laaiend en beraden zich op acties. Erwin Koense wil zich vooralsnog niet uitlaten over de aard en omvang van eventuele acties:

Begin: “verleden zondag….”
Eind: “…ik blijf u het antwoord momenteel schuldig.”
Tijd: 2.59 koenseagain.MP3

U hoorde Erwin Koense, woordvoerder van de vissers over het conflict met de Koninklijke Marine.

Karin Geleins, persvoorlichter bij de Marine laat ons telefonisch weten nog niets van de vissers te hebben gehoord en wil pas officieel reageren als duidelijk is welke punten door de vissers worden aangedragen. Wel laat ze weten dat de Marine begrip heeft voor de situatie van de vissers en vraagt op haar beurt de vissers begrip om de gemaakte afspraken te kunnen realiseren. De Marine heeft aanstaande vrijdag een overleg met alle schietende partijen, te weten: de Koninklijke Marechausee, de Kustwacht en de Marine zelf.