CBS Slachtofferenquête 2008 start in juni in Curaçao, Bonaire en Sint Maarten

bron: CBS Nederlandse Antillen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek van de Nederlandse Antillen (CBS) zal in juni de Slachtofferenquête 2008 uitvoeren in Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. De Slachtofferenquête heeft tot doel inzicht te krijgen in de mate waarin huishoudens en personen in aanraking komen met criminaliteit en de ervaringen van slachtoffers.

het CBS: In onze samenleving worden allerlei misdrijven gepleegd waar mensen het slachtoffer van kunnen worden. Een slachtoffer kan bij de politie aangifte doen. De ervaring leert dat niet iedereen dit doet. De registratiegegevens uit de bestanden van de politie geven daarom ook niet altijd een volledig beeld van de werkelijkheid. Andere instrumenten, zoals een slachtofferenquête zijn daarom nodig om aanvullende informatie te verkrijgen over de criminaliteit in onze samenleving en in hoeverre huishoudens daar mee te maken krijgen.

In deze enquête worden vragen gesteld over de ervaringen van personen die het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf en over hun aangiftegedrag. Daarnaast wordt aan de persoon zijn of haar mening gevraagd over criminaliteit en veiligheid in de samenleving. De resultaten geven naast aantallen slachtoffers en misdrijven, ook informatie over het gevoel van veiligheid en de perceptie over criminaliteit op het eiland.