Curaçaose politie ’Dordts’ ingericht

bron Telegraaf/editie Rotterdam

DORDRECHT - Met het afgedankte meubilair uit het voormalige politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht zijn de onderkomens van vijf wijkteams op Curaçao voorzien van ’nieuwe’ inventaris.

Het aanbod van de regiopolitie Zuid-Holland-Zuid om vijf containers vol tweedehands bureaus, stoelen, kasten en lockers te schenken, was overzee aanvankelijk met de nodige scepsis aanvaard. Het Antilliaanse korps krijgt namelijk maar al te vaak écht afgeschreven en kapotte goederen vanuit ons land opgestuurd.

De gemiddeld zes jaar oude spullen die waren afgekeurd voor de flexibele werkplekken op het nieuwe districtsbureau aan de Overkampweg, hebben de toets der kritiek op Curaçao echter glansrijk doorstaan. Dat vertelt districtschef Aart Sijtsma in Internpol, het orgaan van de politie ZuidHolland-Zuid. ,,De verrassing was groot toen het om prachtig meubilair bleek te gaan dat ook nog goed bij elkaar past”, aldus de politiechef. ,,Wij hebben veel blije collega’s gezien die trots achter hun ’nieuwe’ bureaus zaten.”

Tijdens zijn rondgang langs de vijf nieuw ingerichte politiebureaus op Curaçao zag Sijtsma ook de niet verwijderde actiestickers van de Nederlandse politie voor een betere cao. ,,De stickers zijn daar nog beter op zijn plaats”, denkt de Dordtse districtschef.