Fiscaal verdrag Antillen en Mexico

bron: Staatssecretaris van Financien van de Nederlandse Antillen

Het verdrag tussen de Nederlandse Antillen en Mexico inzake de uitwisseling van fiscale gegevens is op de agenda van 10 juni van de Rijksministerraad.

Zoals bekend hebben de delegaties van de Nederlandse Antillen en Mexico in de Mexicaanse hoofdstad eind november 2007 een verdragstekst geaccordeerd voor wat betreft het uitwisselen van belastingsgegevens. Conform artikel 3 van het Statuut, moet deze tekst goedgekeurd worden door de Rijksministerraad. Dit vindt plaats op 10 juni aanstaande. Het verzoek van de Nederlandse Antilliaanse Regering is dat na goedkeuring, de Rijksministerraad deze aanbiedt aan de Raad van State voor verdere afhandeling.

Staatssecretaris van Financiën, de heer Alex Rosaria, is blij dat voor wat betreft dit verdrag alles tot nu toe heel soepel is gelopen. “Belangrijk is dat af is gesproken met Mexico, dat na goedkeuring van 10 juni a.s. meteen gekeken zal worden naar een datum voor onderhandelen van een verdrag ter vermijding van dubbele belasting tussen ons land en Mexico. Zoals bekend is een verdrag ter vermijding van dubbele belasting een bijzonder goed instrument om investeringen en andere economische activiteiten van Mexico naar ons land te stimuleren,” aldus Rosaria.

De Task Force Fiscale Verdragen van de Nederlandse Antillen blijft voorlopig actief. Na de onderhandelingen van vorige week met de Verenigde Arabische Emiraten, zijn nu de Canadezen aan de beurt. In medio juni wordt een Canadese delegatie te Willemstad verwacht voor de eerste ronde onderhandelingen van een fiscaal verdrag.