Giovanni Franken wederom geselecteerd voor Antillen

bron: De Combinatie

RVVH’s aanvoerder Giovanni Franken is door bondscoach Leen Looyen van de Nederlandse Antillen wederom opgenomen in de definitieve selectie voor de dubbele confrontatie met Haïti in juni. Deze dubbel moet de Antillen richting de eerste poulefase leiden, die in augustus van start zal gaan.

Heel makkelijk zal dat niet worden, omdat Haïti (113-de) nu eenmaal behoorlijk wat plaatsen hoger staat op de FIFA wereldranglijst.

De Nederlandse Antillen zijn door de eerdere overwinningen op Nicaragua, waarin Franken in de basis meespeelde, inmiddels wel wat geklommen op deze ranglijst. Zij staan nu op de 153-ste plaats.

Giovanni zal begin juni een trainingkamp in Nijmegen afwerken met de Antilliaanse selectie. Deze zal worden afgesloten met een oefenwedstrijd op 5 juni in Zeist. Daarna vertrekt het hele gezelschap op 6 juni naar Curaçao waar tot en met 13 juni weer een trainingskamp zal worden belegd. Op 13 juni staat het vertrek gepland naar Florida voor de uitwedstrijd tegen Haïti, welke plaatsheeft op 14 juni. Als ze op 16 juni terugkeren op Curaçao start de voorbereiding op de terugwedstrijd thuis op de Antillen, die zal plaatsvinden in het weekend van 21 en 22 juni.