Reorganisatie Nederlandse Rode Kruis treft ook Aruba en de Antillen

Het Nederlandse Rode Kruis is momenteel bezig met een grootscheepse reorganisatie in Nederland, waarbij de diverse plaatselijke afdelingen als afzonderlijke verenigen opgeheven gaan worden en opgaan in één Nederlandse Rode Kruis. De afdelingen op Aruba en de Nederlandse Antillen vormen onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis en hebben daardoor direct te maken met deze reorganisatie.

Directeur Kees Bredeveld van het Nederlandse Rode Kruis was afgelopen week op Curaçao om de plaatselijke afdelingen in te lichten over de reorganisatieplannen. Reden voor de reorganisatie ligt onder andere in het gegeven dat het keurmerk voor fondsenwerving in Nederland, het CBF, in de huidige organisatie voor alle afdelingen afzonderlijk moet worden aangevraagd. Omdat de afdelingen op Aruba en de Antillen niets te maken hebben met het CBF, wordt nu gekeken naar de bijzondere positie van deze organisaties.

Dulce Martiszoon sprak met Ingrid Jansen, programmamanager van het Rode Kruis alhier en vroeg haar welke scenarios er mogelijk zijn voor Aruba en de Nederlandse Antillen (1'51").