Startersmissie Curaçao: 10 potentiële ondernemers bezoeken Curaçao

Van 9-23 juni bezoeken 10 potentiële ondernemers Curaçao i.v.m. de opstart van hun eigen bedrijf aldaar. Dit bezoek maakt deel uit van de Startersmissie Curaçao, een ondernemerstraject van IntEnt.

IntEnt begeleidt al jarenlang personen, die vanuit Nederland hun eigen bedrijf op Curaçao willen opzetten. Een nieuw initiatief in deze richting is de Startersmissie Curaçao, een collectief traject waarin deelnemers als groep intensief worden begeleid bij het uitwerken van hun plannen voor de start van een eigen bedrijf op Curaçao. De groep deelnemers is zeer divers en de bedrijfsideeën lopen sterk uiteen, variërend van horecagelegenheden tot ideeën binnen de zakelijke dienstverlening. Gemene deler: het zijn vaak zeer vernieuwende concepten en de deelnemers zijn erg enthousiast!

Na de selectie zijn de deelnemers nu bezig met een intensief voorprogramma, wat resulteert in een concept ondernemingsplan. De Startersmissie vindt plaats van 9 tot en met 23 juni 2008, waarbij de deelnemers Curaçao zullen bezoeken. Tijdens het programma op Curaçao staan het opdoen van de juiste contacten (w.o. banken, instanties en ervaren ondernemers) en het uitvoeren van marktonderzoek centraal. Nadat men via de Startersmissie een goed voorbereide start heeft gemaakt op Curaçao, worden de ondernemers ook in de eerste fase van hun onderneming gevolgd en waar nodig ondersteund.

Curaçao in de lift
Het gaat goed op Curaçao. Het toerisme is enorm gegroeid maar ook andere sectoren bieden tal van mogelijkheden. Nu de nieuwe staatkundige verhoudingen (in positieve zin) steeds duidelijker worden, nemen steeds meer personen het besluit om Nederland te verruilen voor het zonnige Curaçao. Hierbij ook steeds meer mensen die er hun eigen bedrijf willen vestigen. Bij de laatste emigratiebeurs in maart 2008 bleek al dat de Antillen de top 10 van populairste emigratiebestemmingen is binnengedrongen.