Tentoonstelling op Curaçao ter gelegenheid van 60 jaar Raad van Advies

bron: Raad van Advies van de Nederlandse Antillen

Op 31 mei 2008 herdenkt de Raad van Avies van de Nederlandse Antillen het feit dat de Raad 60 jaar geleden werd ingesteld. In het kader van deze herdenking wordt er in de Openbare Bibliotheek van Curaçao, gelegen aan de A.M. Chumaceiro Boulevard 17, een tentoonstelling gehouden van vrijdag 30 mei 2008 tot en met donderdag 12 juni 2008. De tentoonstelling wordt op 30 mei a.s. om 16.00 uur officieel geopend door mevrouw M.M. Leetz - Cijntje, Fungerend Ondervoorzitter van de Raad van Advies.

Gedurende de tentoonstelling wordt via panelen informatie gegeven over de Raad van Advies zelf en over de taken van de Raad. Daarbij zullen actuele en historische foto’s het geheel decoreren. Voorts komt er een eerbetoon aan wijlen mr. Carlos E. Dip door in chronologische volgorde op een paneel zijn levensloop aan te geven, waaruit zijn waarde als staatsrechtdeskundige blijkt.

Aangezien het thema van het 60-jarig jubileum “Autonomie en Solidariteit” is, wordt over dit thema ook informatie gegeven. Daarbij worden enkele historische gegevens en foto’s die op dit onderwerp betrekking hebben in chronologische volgorde op een rijtje gezet. Hiermee wordt getracht een proces van bewustwording over het thema “Autonomie en Solidariteit” te stimuleren.

De Raad van Advies zal de directies van de middelbare scholen van Curaçao en de Universiteit van de Nederlandse Antillen schriftelijk attent maken op de tentoonstelling en hen vragen om hun leerlingen c.q. studenten op deze tentoonstelling te wijzen en hen te stimuleren de tentoonstelling te bezoeken.