Tjeenk Willink: Politiek moet debateren in de Kamer

bron: RNWO

De vice-president van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink, vertrekt vanavond voor een kort werkbezoek aan de Antillen. Hij gaat eerst naar Bonaire en is maandag aanwezig bij de viering van de jubilerende Raad van Advies, de zusterorganisatie van de Raad van State. Na Curaçao volgt, via Sint Maarten, een bezoek aan Saba. Tjeenk Willink grijpt de kans ook aan om zich op de hoogte te stellen van de concrete problemen op de Nederlandse Antillen.
Als vice-president van de Raad van State heeft Willink zich onlangs uitgelaten over het feit dat veel Tweede Kamerleden via de media polariseren, waarmee het politieke debat gevaar loopt en daarmee ook de democratie.

Scarlet Winston van Radio Nederland Wereldomroep sprak met Tjeenk Willink en vroeg hem of dit ook geld voor de opmerkingen van Hero Brinkman ten aanzien van de Antillen (2'25").

Herman Tjeenk Willink, de vice president van de Raad van State. Vanavond vertrekt hij dus voor een kort werkbezoek aan de Nederlandse Antillen. Hij was in gesprek met Scarlet Winston in een bijdrage van Radio Nederland Wereldomroep.

Het hele interview met Tjeenk Willink is hier te beluisteren, het corresponderende artikel op de website van RNWO.