Veel belangstelling voor het kalender sponsorproject 2009 van de leerlingen van IBB

bron: Lunar Asset Management

Instituto Buena Bista, Curaçao Center for Contemporary Art, werd in 2006 opgericht door beeldend kunstenaars Tirzo Martha, David Bade en kunsthistoricus Nancy Hoffmann. Jaarlijks biedt het instituut aan maximaal 15 jongeren tussen de ca. 15 en 25 jaar een oriëntatiecursus die hen laat ‘proeven’ aan de verschillende mogelijkheden binnen het kunstzinnige vlak: tekenen, schilderen, driedimensionaal werken, nieuwe media, kunstgeschiedenis. Kortom, een brede kunstzinnige ontwikkeling.

Nancy: "het is fascinerend om te zien hoe een leerling zich ontwikkeld als hij of zij onder de hoede wordt genomen door een ervaren mentor. Door ons uitgebreide netwerk zijn wij in staat om een leerling in het buitenland een workshop of opleiding te laten volgen. Op deze manier zie je nieuwe vormen van kunstuitingen ontstaan, die een weergave zijn van de huidige tijd waarin wij leven. Kunst is een belangrijk onderdeel van je cultuur en je indentiteit als samenleving".

Lunar Asset Management is door IBB benaderd om de sponsoring te organiseren voor een speciaal kunstproject: ‘het kalender sponsorproject IBB 2009’. 13 jonge kunstenaars in spe gaan een kalender voor het jaar 2009 ontwerpen, waarbij voor iedere maand een kunstcreatie zal worden gemaakt. De thema’s en de ideeën van de kalender worden hierbij aan de leerlingen overlaten.

Derk-Jan van Lunar Asset Management: ik was meteen enthousiast toen ik werd benaderd door Nancy Hoffman om de jonge kunstenaars een podium te geven om hun werk te kunnen presenteren. Vooral de vrolijke kleuren en de ongeremdheid van de werkstukken spreekt mij enorm aan. Het team dat de jonge kunstenaars begeleidt is zeer gemotiveerd en dat zie je terug in de kwaliteit van de werkstukken. Dit is echt een visitekaartje voor Curacao waarin de jongeren op een positieve manier in de publiciteit komen. Wij hebben ook bestellingen uit Nederland en Aruba gekregen dus er is ook al internationale belangstelling voor onze jonge kunstenaars. Het is de bedoeling om deze kalender ieder jaar uit te laten komen met telkens nieuwe werken. Iedereen die belangstelling heeft om mee te doen met dit project is van harte welkom.

In november zullen de kalenders beschikbaar zijn voor de sponsors. De naam en het logo van iedere sponsor zal worden weergegeven op de kalender. De prijs per kalender zal uitkomen op NAF 25,-, waarvan ongeveer NAF 10,- zal toekomen aan het Instituut. Inmiddels zijn er al kalenders besteld door onder meer RBTT, CTM, CMTC, Orcobank, United Trust, Lunar Asset Management en Solar Asset Management . Voor meer informatie kunt u mailen/bellen naar Derk-Jan Hoekstra: d.hoekstra@lunarasset.com/ Tel: 7383592.