Verken de wondere waterwereld van Curaçao

bron: Caribbean Tourism Organisation

Curaçao heeft voor de vakantieganger zowel boven als onder water tal van activiteiten om uit te kiezen. Van ontspannen zeekajakken, waterfietsen en snorkelen tot waterskieën, kitesurfen en catamaranzeilen op zee. Toch is duiken een van de meest beoefende watersporten van het eiland. Een van de meest gerenommeerde duikscholen van het eiland, Ocean Encounters, gaat vanaf 1 juni 2008 een samenwerking aan met het Hilton Hotel Curaçao. Om dit te vieren, kunnen vakantiegangers die in het Hilton verblijven, gebruik maken van een speciaal duikarrangement van Ocean Encounters.

Curaçao wordt veel bezocht door professionele duikers uit alle delen van de wereld. De meeste riffen bevinden zich op korte afstand van het strand. Vanaf de kant stapt de duiker zo de zee in, klaar voor de duik. Diepe duiken zijn niet nodig want direct onder water openbaart zich een prachtig panorama aan diverse soorten vissen, koralen, anemonen en ander waterleven. Het zicht is vaak rond de 30 meter, zodat duikers optimaal genieten van alles wat de zee te bieden heeft.

Curaçao heeft meerdere gecertificeerde duikcentra, waar zowel de beginner als de gevorderde duiker prima terecht kan. Eén van deze duikscholen is Ocean Encounters. Dit familie gerunde bedrijf is sinds 2002 op het eiland gevestigd. Inmiddels bestaat het uit zes duikcentra en -winkels.

Meer informatie over Curaçao is te vinden via www.curacao.com en www.curacaoinfo.nl Het filmpje op http://www.trigital.tv/duiken/curacao/festival.wmv geeft een goede impressie over duiken op Curaçao. Meer informatie over de Caribbean is te vinden op www.caribbean4u.nl