'Vrijwilligersprijs' voor ANTARU in Tilburg

bron: Gemeente Tilburg

Afgelopen vrijdagavond 16 mei jl. zijn in een vol Willem-II stadion na een spectaculaire openingsact de prijzen voor de beste vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar 2008 uitgereikt door burgemeester Vreeman.

In de categorie vrijwilligers mocht Mea van Halder, die al 25 jaar zowel beleidsmatig als uitvoerend bezig is in haar Parochie Frater Andreas, de prijs in ontvangst nemen. De prijs voor de beste vrijwilligersorganisatie is dit jaar gegaan naar Antaru, een werkgroep voor en door Antillianen en Arubanen.

Beide winnaars kregen een cheque van € 750,- overhandigd. Bij de Werkgroep Antaru is deze in ontvangst genomen door de voorzitster Shahaira Martina. Maar natuurlijk zijn ook de overige genomineerden voor deze Stimuleringsprijzen bijzondere mensen en organisaties.

In totaal zijn er bijna 6.000 stemmen uitgebracht door inwoners uit de gemeente Tilburg. De Stimuleringsprijzen Vrijwilligerswerk worden georganiseerd door Contour in samenwerking met het Brabants Dagblad en de gemeente Tilburg. Het prijzengeld is beschikbaar gesteld door Thebe. Het vrijwilligersfeest zelf werd aangeboden door de gemeente Tilburg en gesponsord door hoofdsponsor Rabobank Tilburg en omstreken en de overige sponsors Tiwos, TBV Wonen, WonenBreburg, Stichting de Wever en Amarant.