Weer een ‘Te Land Ter Zee en In de Lucht’ op Curaçao

bron: Niels Verheij

Voor de vierde keer op rij organiseren het Lions Dive and Beach Resort, Restaurant Hemingway, Banco di Caribe en Polar in samenwerking met Radio Paradise 103.1 FM, Te Land Ter Zee en In de Lucht op Curaçao. Een van de grootste beach-events op Curaçao met vele duizenden bezoekers. Het jaarlijkse glijspektakel is inmiddels uitgegroeid tot een ware beach-happening waar veel meer gebeurt dan alleen het glijden van de schans; er is een grote vuurwerkshow, er is de gehele dag entertainment en er zijn vele prijzen te winnen voor zowel deelnemers als bezoekers. Het evenement vindt aanstaande zondag 1 juni 2008 plaats en is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Dit jaar zijn er weer vele tientallen zelfgemaakte glijboten die zondag vanaf 13.00 uur naar beneden zullen komen. De inzittenden zullen als vanouds proberen het snelst bij de bel te komen die 10 meter verderop in het water ligt.

Er zijn grote prijzen beschikbaar gesteld door de hoofdsponsors Banco di Caribe, Lions Dive en Beach Resort, Polar en Hemingway Beach Bar & Restaurant. De winnaar van het evenement krijgt ANG 1500,- cash, de tweede prijs is ANG 750,- en de derde prijs is een weekendstay in het Lions Dive and Beach Resort. Er wordt ook ieder jaar ANG 2000,- in de pot gedaan. De eerste deelnemer die 3 keer het evenement wint, krijgt het gehele bedrag uitgekeerd van de afgelopen jaren. De uitreiking van deze prijzen vindt plaats om 18:45 uur. Buiten geldprijzen zijn er nog vele andere leuke prijzen te winnen voor de deelnemers aan dit spectaculaire evenement.

Ook dit jaar is er weer een Curaçaose band die een optreden verzorgt. Het betreft de bekende band Rhyddm. Na een speciale swingende verrassing voor het publiek, zal de band om 17.30 beginnen met het optreden. Net als de voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een spectaculaire vuurwerkshow. Deze duurt tien minuten en heeft als thema VRIENDSCHAP. De muziek is samengesteld door Ruben Barson van Radio Paradise 103.1 FM en het vuurwerk door Heroudini Firepower. Het vuurwerk zal om 19:30 uur de lucht in gaan.

Ook dit jaar zorgt restaurant Hemingway ervoor dat iedereen meer dan genoeg eten en drinken kan nuttigen op het strand. Voor de kopers van de bonnenboekjes voor het eten en drinken, zijn er weer veel prijzen te winnen waaronder tickets van Arkefly en een helicoptervlucht van Blue Skies!

Om maximale veiligheid van bezoekers te garanderen zijn er extra maatregelen genomen. De haven zal worden afgesloten. Het evenement kan dus niet worden bezocht door mensen met boten, dit om de veiligheid van zwemmers te waarborgen, maar ook om er zorg voor te dragen dat boten op ruime afstand van het vuurwerk blijven. Naast bescherming van boten en zwemmers is er dit jaar op het land extra beveiliging van de AVD aanwezig, die ook het parkeren zal coördineren.

Het gehele Seaquarium Beach is aanstaande zondag ter gelegenheid van Te Land Ter Zee en In de Lucht gratis toegankelijk voor iedereen. Dit geldt voor alle ingangen naar het strand.

Het evenement wordt dit jaar weer gepresenteerd door Jacques Visser. De radiouitzending en de muziek op het strand worden verzorgd door Ruben Barson, Niels Mulder en Nils Vink van Radio Paradise 103.1 FM. De uitzending begint om 12:00 uur en eindigt als de laatste deelnemer van de schans is gegleden en de winnaar bekend is. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Scarlet.