Wilders richt pijlen weer op 'corrupte' Antillen

bron: NOVUM Nieuws

De Nederlandse Antillen zijn schurkeneilanden en worden grotendeels bestuurd door schurken en boeven. Nederland moet zo snel mogelijk ervan af. Dat zei PVV-leider Geert Wilders donderdag tijdens het Verantwoordingsdebat. Hij gaat daarmee opnieuw in de aanval tegen de overzeese gebiedsdelen. "Een blind paard ziet nog dat die eilanden corrupt zijn."

Eerder zette Wilders' fractiegenoot Hero Brinkman de verhoudingen binnen het koninkrijk al op scherp door te roepen dat de Antillen een 'corrupt boevennest' zijn en dat de eilanden voor één euro te koop moeten worden gezet op Marktplaats. Wilders richtte zijn pijlen nu ook op de bevolking. "De corruptie is vaak verweven met het maatschappelijk middenveld, dat zijn de mensen op straat. Niet allemaal, maar wel heel veel."

De geldkraan naar de West moet dicht, vindt Wilders. "Sinterklaas weet die schurkeneilanden nog steeds te vinden, investeer dat geld in Nederland in de zorg."

Het kwam de PVV-leider te staan op een forse reprimande van PvdA, GroenLinks en SGP. "U beledigt al die mensen daar", zei Femke Halsema (GroenLinks). Met de suggestie om de Antillen van de hand te doen, overschrijdt Wilders de morele grenzen, stelde de nestor van de Tweede Kamer Bas van der Vlies (SGP).

Tijdens zijn inbreng hekelde Wilders verder het generaal pardon, de instroom van Oost-Europese werknemers, de hoge brandstofprijs en het verwijderen van naaktschilderijen uit het gemeentehuis van Huizen na klachten van islamitische werknemers. "Het kabinet staat erbij, kijkt ernaar en doet helemaal niets."

En premier Jan Peter Balkenende (CDA) is geen leider. "De puf is eruit." Hij riep de premier op om koningin Beatrix op te bellen en zijn ontslag aan te bieden.