Zondag 1 juni uitzending oecumenische vlootdienst Curaçao op tv

bron: NCRV

Een camerateam van de Protestantse Kerk en NCRV Geloven heeft op zondag 18 mei jl.. opnamen gemaakt van een oecumenische viering in Willemstad-Curaçao. De dienst is georganiseerd ter gelegenheid van de internationale Vlootdagen die in Willemstad zijn gehouden van 16 tot en met 18 mei.

De viering zal zondag 1 juni a.s. te zien zijn op het digitale themakanaal NCRV Geloven van 10.00 - 11.00 uur (04.00 op Curaçao) en herhaald worden tussen 16.00 en 17.00 uur (10.00 op Curaçao). De dienst, waarin voorgaan vlootpredikant Fred Omvlee en pastoor Simon Wilson, is vanaf komen weekend ook te bekijken via de websites www.ncrv.nl/geloven (kerkdiensten) en www.pkn.nl/eredienst (diensten online). De regie is in handen van Jan Grijpink.

Aan de viering, die in de openlucht plaatsvond, werkten mee het koor Moment of Praise uit Willemstad en het koperkwintet van de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Minister-president Emily De Jongh van de Nederlandse Antillen woonde de viering op de Matheywerf bij.

De registratie van de oecumenische viering is mede mogelijk gemaakt door de Dienst Vervoer, de afdeling Voorlichting van de krijgsmacht van het Ministerie van Defensie en Vlootpredikant Fred Omvlee. De opnamecrew kon namelijk meevliegen met een KDC 10 van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens het verblijf op Curaçao zijn ook opnamen gemaakt voor een special van het IKON programma Het Vermoeden en NCRV´s Mamba Point. Naar schatting 250 bezoekers deden mee in deze bijzondere kerkdienst, tegen een decor van aangemeerde marineschepen uit diverse landen.

In de viering zijn enkele portretjes te zien van bemanningsleden van Hr. Ms De Pelikaan, een beveiligingsschip van de Koninklijke Marine dat Willemstad als thuisbasis heeft.