Bistro Le Clochard schenkt geld aan goede doelen

bron: PB Bistro Le Clochard

WILLEMSTAD - De opbrengst van het Bistro Le Clochard fundraising diner is vrijdagochtend overhandigd aan een aantal goede doelen op Curaçao. De vertegenwoordigers van zeven instellingen kregen van Freddy Berends van Bistro Le Clochard, een cheque met een gezamelijke waarde van 129.000 gulden.

Het fundraising diner op 4 juni was een groot succes. De 138 gasten werden bij aankomst verwelkomd door de initiatiefnemers Freddy Berends en radio-persoonlijkheid Jacques Visser. Ze kregen een glas champagne en konden alvast een blik werpen op de prachtige reizen, kunstwerken en andere zaken die geveild werden en op de prijzen van de loterij.

De veiling werd gehouden tijdens het zes-gangen menu, samengesteld door Ghislain Berends en chefkok Pieter van Ham. Onder de zeer professionele regie van veilingmeester mr. Rob Blaauw werd in een ongedwongen en gezellige sfeer gul geboden. Het hoogste bod ging naar een geheel verzorgde culinaire V.I.P.-reis naar de Franse hoofdstad Parijs en overnachtingen in Cognac en Reims, waar het bekende Cognachuis Hennessy (Cognac) en het Champagnehuis Moët et Chandon (Reims) zullen worden bezocht.

Omdat het diner en de kwaliteitswijnen geheel gesponsord werden, is de volledige opbrengst gedoneerd aan de Stichting Kontakto, de kindertehuizen Casa Cuna Koningin Juliana, Casa Cuna Mercedes Winkel en Casa Cuna Villa Maria en Casa Manita Suffisant, de opvang van tienermoeders en zwangere meisjes Cas di Bruder Pius en het Christelijke vormingsoord Siloam.