Broodmaaltijden voor kansarme kinderen op Curaçao gefinancierd

bron: AMFO

Kinderen en jongeren. Voor Stichting Antilliaanse Mede Financierings Organisatie (AMFO) komen deze twee groepen op de eerste plaats. En dat is te merken ook in het financieringsbeleid van de stichting, die zelf haar fondsen ontvangt van de Nederlandse regering.

AMFO ondersteunt een project van Stichting Milieu Defensie dat ervoor zorgt dat 500 kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit kansarme gezinnen uit de wijken Koraalspecht, Otrabanda, Buenavista en Tera Kòrá elke dag een voedzame broodmaaltijd krijgen. Op deze manier behouden de gezinnen iets meer financiële armslag, terwijl de kinderen meer kans krijgen om beter te presteren op school. Voorzitter Urwin Sillé en AMFO directeur Stanley Betrian ondertekenden woensdag 18 juni het financieringscontract voor 358.313 gulden.

Naast de jeugd zijn er nog drie categorieën doelgroepen waar AMFO zich voornamelijk op richt: ouderen, chronisch zieken en gehandicapten en (eén)persoonshuishoudens, inclusief een aantal kwetsbare groepen, zoals bijvoorbeeld éénoudergezinnen, verslaafden, daklozen, (ex-)delinquenten en illegalen. Van deze vier groepen genieten kinderen en jongeren de hoogste prioriteit. Ook hier geldt immers, wie in de jeugd investeert, investeert in de toekomst