CARMABI op excursie met politieke partij FOL

Afgelopen zaterdag heeft CARMABI leden van de oranje partij FOL langs een aantal van de door CARMABI beheerde gebieden gebracht. Het doel van deze excursie was om de politieke partij F.O.L. uitgebreid te informeren over de doelstellingen van de stichting, de natuurwaarden van de bezochte beschermde natuurgebieden en de rol die de gebieden spelen voor de recreatie van de lokale bevolking en de ontwikkeling van het toerisme. Kortom het bereiken van draagvlakvergroting voor beheer en bescherming van de unieke en waardevolle natuur van het eiland.

De excursie nam een groot deel van de ochtend en middag in beslag. De gebieden die met leden van de FOL zijn bezocht, waren de volgende: saliña van Jan Kok, Daaibooi, Christoffelpark en SheteBoka park.

Bij Jan Kok is gewezen op het ontstaan van saliñas, de waardevolle ekologie van deze gebieden en ook het belang van deze gebieden voor de Caribische flamingo. Ook is hierbij aandacht besteed aan mogelijkheden om de stofoverlast te beperken.

Bij Daaibooi is gewezen op de historische waarde van het gebied en de belangrijke waarde van de aanwezige kalksteenvegetatie. Deze waarden zijn geïllustreerd met concrete objecten en uitleg over specifieke plantensoorten in het gebied.

In het Christoffelpark werd landhuis Savonet bezocht om de begonnen restauratiewerkzaamheden te laten zien. Ook is uitleg gegeven over de putten en andere werken die vroeger dienden om het regenwater op te vangen en te gebruiken voor landbouw en veeteelt rondom het landhuis.

In het SheteBoka park was het de bedoeling om Boka Tabla en de natuurlijke brug te bezoeken, maar helaas was daar te weinig tijd voor. Wel zijn er twee inheemse bomen geplant. Ook is verteld over de waarde van het gebied voor nestende zeeschildpadden verteld. Hier hebben de leden ook van een heerlijke lunch aangeboden door de snack te SheteBoka genoten.

De leden van de oranje partij waren na afloop zeer tevreden over de excursie en zeer onder de indruk van de ontvangen informatie omtrent de lokale natuur.