Commissievergaderingen Staten op 1 en 3 juli

bron: Griffie Staten Nederlandse Antillen/Antillenhuis

Diverse commissies van de Staten van de Nederlandse Antillen hebben op 1 en 3 juli vergaderingen op Curacao.

Ten eerste de Centrale Commissie, en wel op dinsdag 1 juli om 9 uur ’s morgens. Op de agenda: Bespreking met de Evangelische Broedergemeente aangaande de ontwerp-landsverordening houdende de regeling met betrekking tot funderend onderwijs (Zitting 2006-2007-3215), in het bijzonder v.w.b. het standpunt van genoemd schoolbestuur m.b.t. artikel 10 van het onderhavige ontwerp en m.b.t. de eliminering van de 3de cyclus in het funderend onderwijs. Dit agendapunt is opgebracht ter voldoening aan een verzoek van de leden E.M.D. Eisden en N.G. Navarro.

De Centrale Commissie komt ook bijeen op dezelfde dag om 11 uur met als agendapunt: Bespreking met de Stichting Christelijk Onderwijs (New Song) aangaande de ontwerp-landsverordening houdende de regeling met betrekking tot funderend onderwijs (Zitting 2006-2007-3215), in het bijzonder v.w.b. het standpunt van bovengenoemde stichting m.b.t. artikel 10 van het onder­havige ontwerp en m.b.t. de eliminering van de 3de cyclus in het funderend onderwijs.

Op dinsdag 1 juli om 14:30 uur is het de beurt aan de Commissie voor de werkwijze van de Staten met op de agenda: Behandeling van de concept-beschikking tot wijziging van het Reglement van Orde voor de Staten van de Nederlandse Antillen (P.B. 1987, no. 61).

Dezelfde dag om 16:30 uur komt bijeen de Commissie Financien met als agendapunt: Bespreking met de ARNA en de D.W.J.Z. aangaande de brief dd. 7 april 2008 no. 1617/RNA van de Regering van de Nederlandse Antillen aangaande de behandeling van de door de Algemene Rekenkamer Nederlandse Antillen opgestelde jaarrekeningen.

Donderdag 3 juli om 09:30 uur komt bijeen de Centrale Commissie met als agendapunt: Bespreking met de Minister van Verkeer en Vervoer aangaande de gevolgen van de gestegen olieprijzen en andere verhogingen in de luchtvaart. Dit agendapunt is opgebracht ter voldoening aan een verzoek van het lid G.C. Liqui Lung.

Om 15:00 uur komt dezelfde commissie bijeen voor de agendapunt: Presentatie door het ICT-platform aangaande haar zienswijze en visie voor en na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen. Dit agendapunt is opgebracht ter voldoening aan een verzoek van het lid G.C. Liqui Lung.