Demonstratie tegen Nederland en Nederlanders loopt uit op vernielingen

WILLEMSTAD - Een groep van zo’n 100 demonstranten heeft vanmiddag een aantal toegangswegen naar Punda geblokkeerd en daarbij vernielingen aangericht. Verkeersborden werden uit de grond gerukt, betonblokken op straat gegooid en vuilnisbakken en -containers op straat geleegd.

De demonstranten kwamen van een manifestatie bij de Eilandsraad - waar vergaderd werd over de Algemene Maatregel van Rijksbestuur Financieel Toezicht -. Toen politie hen in de Ansinghstraat tegenhield, blokkeerden zij de toegangswegen op Placa Hoyer. Demonstranten liepen leuzen tegen Nederland en Nederlanders op Curaçao. Op meegbrachte borden stonden leuzen als “Curaçao is van ons, niet van de Nederlanders” en “rot op met je bloedgeld”.

De politie greep in bij het Waaigat toen er stenen en flessen naar passerende auto’s werden gegooid en arresteerde één man wegens openlijke geweldpleging.

Luistert u naar een reportage van collega Dick Drayer, die hij eerder op de middag maakte in Punda (4'42").

Helmin Wiels die, zoals u in het geluidsfragment kan horen, de demonstranten tot rust maande, laat in een telefonische reactie weten de boosheid en frustratie van de demonstranten te begrijpen, maar betreurt de vernielingen die gepleegd zijn.