Eindbivak Elementaire Vakopleiding Antilliaanse Militie

Deze week sluiten 44 dienstplichtigen van de Antilliaanse Militie de Elementaire Vakopleiding af met het loodzware en grensverleggende eindbivak ‘Deadpoint Boemerang’.

Begin dit jaar begonnen de Antilliaanse jongeren op Marinekazerne Suffisant aan hun dienstplicht van een jaar. In de huidige opzet begint deze met zes maanden van militaire training, de zogenoemde Elementaire Vakopleiding. Tijdens deze karaktervormende periode wordt de milicien normen en waarden, discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen bijgebracht. Na deze fase volgt de Civiele Vakopleiding, waarin de dienstplichtigen een beroep leren.

Traditioneel wordt de Elementaire Vakopleiding afgesloten met het grensverleggende eindbivak ‘Deadpoint Boemerang’. In deze uitdagende en zware week passeren alle geleerde lessen nog eenmaal de revue. Van speedmarsen tot kaart en kompasoefeningen. Ook verleggen de miliciens in deze week fysiek en psychisch hun grenzen. Zo dalen ze af van de Tafelberg, maken ze een wateroversteek met drijfpakketten bij de Drie Gebroeders en besluiten ze het bivak met een nachtmars van vijfentwintig kilometer. Een belangrijke mijlpaal, want alleen ná het succesvol afronden van de Elementaire Vakopleiding, mogen de miliciens de begeerde baret met het embleem van de Antilliaanse Militie dragen.

Fotobijschriften: (Foto’s: Peter Bijpost)
Tafelberg1.jpg Vanaf grote hoogte klimmen de miliciens naar beneden.
Tafelberg2.jpg Ook een tokkel afdaling stond op het programma