Kappersechtpaar uit Boekel gaat emigreren naar Curaçao

bron: Brabants Dagblad

BOEKEL - In kapsalon 'Marjo' geen hairextensions, highlights, of moderne technieken. De gemiddelde leeftijd van de klanten ligt rond de zestig jaar. Als het nodig is worden ze gewoon thuis gehaald en gebracht. En indien gewenst kunnen ze ook 's avonds of op zondag bij hun kapper terecht. "Dat komt omdat wij een speciale band met onze klanten hebben. Verschillende mensen komen al 43 jaar bij ons. We hebben ons aangepast aan onze klantenkring", geeft Tinus Brouwers aan.

Brouwers is al 48 jaar kapper. Het mooie aan zijn vak vindt hij de omgang met de mensen, en de dankbaarheid na een behandeling. Sinds zijn huwelijk met José, nu 41 jaar geleden, werken ze dag in dag uit samen in de zaak aan de Wilhelminastraat in Boekel. "Het is nooit een probleem geweest, dat samenwerken. Vaak is een enkele blik al voldoende. En sommige dingen zitten er ook gewoon ingebakken", zeggen ze stellig. Al vele decennia kunnen de dames op nummer 5, en de heren bij Verhofstad (82) op nummer 7 terecht. " In al die jaren is het maar een keer gebeurd dat een mevrouw die een afspraak bij ons had bij Toon aan de gesloten deur kwam. Zij was boos omdat de deur gesloten was, terwijl wij op 'r zaten te wachten", herinnert José zich. In de loop der jaren is er wel het een en ander veranderd in het kappersvak. Niet alleen de kleurtechniek is anders maar ook de overgang van watergolf naar föhn was volgens het echtpaar een grote verandering. Tinus zou die 43 jaar in Boekel zo weer overdoen.

"Soms is het hier net een biechtstoel. Mensen vertellen je alles. Maar andersom ook." Gewapend met een foto van prinses Máxima kwam onlangs nog een vrouw van midden tachtig de salon binnen. 'Ik wil dat je mijn haren ook zo doet', zo luidde haar verzoek. "Dat is gewoon leuk." Het kappersechtpaar werkt ook twee dagdelen per week in het zorgcentrum in Erp. Maar ook daar gaat op termijn een einde aan komen. Want onlangs heeft het echtpaar grond gekocht in het zonnige Curaçao.

En binnenkort wordt begonnen met de bouw van hun nieuwe onderkomen daar. Het huis aan de Wilhelminastraat staat al te koop. Het kan nog best een tijdje duren voor de emigratie een feit is; maar op termijn zeggen José en Tinus Boekel echt vaarwel.