Kustwacht en Korps Politie Nederlandse Antillen ondertekenen intentieverklaring

Bron: Kustwacht

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en het Korps Politie Nederlandse Antillen hebben vanmiddag een intentieverklaring ondertekend. In het bijzijn van Minister van Justitie David Dick, kustwachters en leden van het politiekorps, werd vanmiddag op de Kustwachtsteiger op de Marinebasis te Parera een intentieverklaring ondertekend door Commandeur Peter Lenselink, commandant van de Kustwacht en Carlos Cassares Korpschef van het Korps Polite Nederlandse Antillen.

In deze intentieverklaring staat dat beide organisaties gezamenlijk gaan onderzoeken op welke wijze doorstroom van Kustwachtambtenaren naar het Korpspolite Nederlandse Antillen mogelijk is. Tevens zullen onder andere worden geïnventariseerd welke aanvullende scholing noodzakelijk is en zal er van beide zijden zal een contactpersoon worden geïdentificeerd die met dit onderzoek zal worden belast.

De Minister van Justitie David Dick sprak zijn lof uit voor beide organisaties en benadrukte de samenwerking tussen de opsporingsinstanties: 'Alleen zijn wij sterk, maar samen zijn wij sterker'.

Commandeur lenselink was ervan overtuigd dat de onderlinge samenwerking zou leiden naar het afronden van nog meer goede zaken. Het Korps Politie Nederlandse Antillen en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba werken al samen op het gebied van het uitwisselen van informatie, maar volgen de Korpschef, de heer Cassares bestaat de mogelijkheid om deze samenwerking verder te ontwikkelen op allerlei andere gebieden.