Marjo Nederlof over ‘Kapers, dieven en ander gespuis’

bron: NAAM

In het kader van de expositie “Freeports of the Caribbean: Curaçao and Statia in the 18th and 19th century” organiseert NAAM (National Archaeological Anthropological Memory Management), in samenwerking met de Universiteit Nederlandse Antillen, op 24 juni de vijfde in een serie van in totaal zes lezingen.

Op 24 juni houdt Marjo Nederlof (oud-journalist van ondermeer de Amigoe en auteur van het boek ‘Eerlijckman, 1680-1713, In dienst van het Staatse leger en de West-Indische Compagnie’) een lezing over kaapvaart in het Caribisch gebied ten tijde van de Spaanse Successieoorlog (1702-1713); een bijzonder geval van ter aardebestelling van een voor diefstal veroordeelde slaaf op Curaçao in 1710; plus een voorbeeld van corruptie en landsverraad door de toenmalige WIC-directeur in 1711.

De lezing vindt plaats om 19.00 uur in het gebouw van NAAM aan het Johan van Walbeeckplein 13. Toegang is gratis, voertaal Nederlands.

De lezingencyclus wordt eind oktober feestelijk besloten door Tirzo Martha. Hij is de artiest die de tentoonstelling ‘Freeports of the Caribbean’ samenstelde die tot die tijd in de hal van NAAM te bezichtigen is.